Makaron kolanka na gorąco.

Makaron przygotowany na gorąco to świetne danie, które jest bezmięsne, ale może też być świetnym specjałem dla dzieci i dorosłych. Wystarczy zaopatrzyć się w makaron świderki, kolanka lub italiano makaron ze szpinakiem, tri kolorowy, który będzie bardzo ciekawił podczas jedzenia małe dzieci.

Makaron wystarczy ugotować na miękko i po odcedzeniu można go przesypać do miski. Jednak nie można tego makaronu studzić, ale należy do niego dodać ćwierć kostki masła oraz serek topiony, może być to 1 opakowanie lub więcej zależy, jak kto lubi.

Jedno opakowanie makaronu powinno być zrobione w ilości 1 opakowanie sera topionego śmietankowego oraz pół kostki masła. Masło powinno być świeże i w 100 % powinno zawierać masło, nie może to być masło lub jego zamiennik.

Masło i ser roztopią się na gorącym makaronie, należy je lekko po rozgniatać widelcem i dokładanie wymieszać by pokryły cały makaron.

Na zakończenie wypada stwierdzić, że Makaron należy podawać na ciepło, by zachował smak i aromat, przy podaniu można ten makaron świeżo, delikatnie posolić.